Urządzenia i Akcesoria
Wieprzowina w tortilli po meksykańsku
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g wieprzowiny pokrojonej na 3 cm kawałki
-
3 ząbki czosnku
-
2 łyżki oregano, suszonego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
100 g białego octu winnego
-
150 g soku pomarańczowego świeżo wyciśniętego
-
100 g cebuli pokrojonej na kawałki
-
2 łyżeczki soli
-
20 g oleju
-
20 g smalcu
-
12 tortilli pszennych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
35.5 g
Kalorie
1227 kJ /
293 kcal
Tłuszcz
15.2 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
3.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sandwich z orientalnymi pulpecikami z indyka
1 godz. 10 min
Burgery wołowe w razowej bułce
2 godz.
Szybkie chili con carne
35 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Tajski burger
55 min
Curry z wołowiną
45 min
Szaszłyki wołowe z salsą pomidorową
50 min
Burger wołowy
20 min
Karmelizowany por
20 min
Sos majonezowy z chimichurri
10 min
Kurczak w harissie i szybki sos jogurtowo-miętowy
45 min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 godz. 15 min